Skape gode følelse i nybygg?

Alle boliger som skal selges ser like ut!

Et hus med bare hvite vegger er et hus, et hus med riktige fargenyanser oppleves som et hjem det er godt å være i.

For å prøve å skille seg ut mener jeg det er viktig med farger på veggene. Blått eller blågrønt er sikre farger og noe de fleste liker. Fargene gir økt romfølelse og de harmonerer stort sett med alle farger. Du kan skape atmosfære ved å bruke farger, du kan skape dynamikk eller en følelse av ro. Du kan bruke farger til å skape illusjoner, til å fremheve elementer eller til å skjule de.

Vi hadde en lang periode med helt hvite vegger, så kom Cafe Latte, Lys Toscana og gråtonene. Nå er vi enige om at fargene er på vei tilbake, og vi er lei av alt det hvite. Dessverre så er ikke dette så synlig i nye boligprosjekter. Utbyggere er ofte redde for farger og redde for å skille seg ut. Annonsen på finn druknes i mengden av hvite boliger, så det handler om å skille seg ut og få folk på visning. Gir du samtidig en potensiell kjøper den gode følelsen i det døren åpnes opp er du på god vei mot å skape et potensielt hjem.

I dette stadiet kommer vi inn. Vårt første spørsmål til utbyggeren er alltid. «Kan vi male?». Mange ser resultatet av farger på veggene og gir oss frie tøyler. Det er på slike dager jobben vår er på sitt beste. Til andre må vi jobbe med det lerretet vi har, mens vi tenker «ingen pynteputer i verden slår en god veggfarge».

Relatert bilde

I motsetning til hvit som skaper kjølige rom og distanse vil rom med farger gi deg økt romfølelse og skape dybde.

Blar du deg gjennom boligannonsene på nettet, vil du se en overflod av hvite vegger. Stue, kjøkken, soverom, bad – alt er hvitt. Dette speiler ikke tendensen med økt fargebruk i hjemmene våre nå.

Relatert bilde

Når potensielle kjøpere kommer inn i en bolig, kjenner de alltid etter med magen først – er dette et sted jeg vil bo? Hvis den første følelsen du får når du entrer en ny bolig er distanse og at det oppleves som sterilt, er det vanskelig å føle seg hjemme.

Hvite boliger kan ses på som et blankt lerret, som kan males i alle regnbuens farger. Men ikke alle ønsker å starte oppussingen i det de har brukt mange penger på sin nye bolig. Boligkjøperne ønsker seg et hjem de kan flytte mest mulig rett inn i, med fine fargekombinasjoner som gir gode rom.

Line.

//studioinspire// jotun//

Reklamer