Styling tips: Mønster mix.

Hva skal du tenke på når du vil håndtere forskjellige design i et interiør? Her er noen generelle tommelfingerregler som jeg snatched gjennom årene, noe som kan være nyttig når du velger en designmiks for tekstiler, møbler eller pynteglass i et rom. Selv 60/30/10 + s og formlene for å komme til fargepaletten kan være bra å ha på plass.

Starter fra en fargefamilie (og designer)
Den beste nybegynneren er basert på mønstre som beveger seg innenfor samme fargefamilie. Ved å la en farge bli gjentatt i forskjellige mønsterbilder, skaper du en rolig til tross for forskjellene i uttrykket. Da er kontrasten ikke så vanskelig, og det er et fellesskap som binder hele. Mønster trenger heller ikke å være synonymt med mye farge, man kan arbeide med mønstre som kaster tone for å skape litt mer liv og karakter i et «enkeltfarget» mellomrom. En annen nybegynner klype er basert på en designer. Selv om de gjør oppdrag for forskjellige selskaper, har de ofte et særegent språk. Ikke alltid aktuelt fordi oppgavene selvsagt kan variere, men kan bidra til å komme i gang.

Relatert bilde

Velg mønstre som løfter hverandre
Trikset med suksess med en mønstermiks er å finne mønstre som forbedrer hverandre i stedet for å konkurrere for øyet. Husk at alle mønstre helst ikke bør være så krevende. I stedet la et mønster eller en stilhandling fungere som hovedperson / solist, og de andre fungerer mer som en forsterkende bakgrunn.’

Varierer skalaen og størrelsen på mønstrene
Kombinere forskjellige mønstre gir deg ofte bedre dynamikk hvis du blander blandemønster og små mønstre, rette linjer og organiske former – i stedet for å velge mønstre som har lignende detaljer i mønsterrapporter.
Eksempler på geometriske mønster i de samme fargetonene.Et barnerom er kanskje det enkleste rommet å leke seg med mønstermix. Her er to tapeter fra samme kolleksjon, Everybody Bonjour fra Storeys, satt sammen med stort hell. Tapetene har flere av de samme fargetonene, men ulike bunnfarger.
Juks med fargepaletten
Basert på favorittmønsteret ditt og velg paletten fra den. Legg deretter til detaljer og mønstrede tekstiler til de fargene du valgte.

Balanse med blokkfarger
La blenderen hvile mot en enkelt farge i rommet, noe som gjør kombinasjonen ofte mer avslappet for øyet. Vennligst velg en nøytral som er inkludert i mønsterblandingen på en større overflate, for eksempel et teppe, en veggmaling, etc.

Nb!
Hvis du føler deg usikker, er det lett å fange, men en vellykket mønsterdix gir ofte noe overraskende. Ikke vær sjenert og passe dine valg. Vov å velge et mønster som skiller seg ut litt!

Stor i størrelse, liten i størrelse
Vanligvis store mønstrede stoffer virker best på store flater (sofaer, vegger, gardiner og deler der man kan se hele mønsteret gjentar), mens de mindre og mer detaljert mønster er best på små områder. Men dette er en regel som kan brytes, for eksempel puter for å fange mønstre familier i flere steder i rommet, men en god tommelfingerregel å huske på hvis du er i to sinn mellom to designvarianter – Tenk på hvem av dem som er best for forholdene du må jobbe med. Jo større overflaten, de større og mer holdbare mønstrene tåler det.

Roter rundt i rommet
Husk at balansering av mønsteret i hele rommet gjør opplevelsen mindre konsentrert. Hvis du har mønstrede gardiner, la den stå overfor noe på den andre siden av rommet.

Bildene fra Tricia Guild// ifi//trendenser.

Reklamer