Trend spaning: Agat – Marmorens etterkommer.

 

Agat en uvanlig vakker, gammel gemstone av kvartsfamilien, som, takket være de mange lagene, kan skifte i forskjellige farger, og er derfor populær hos smykkerprodusenter i lang tid. Og i det siste, blant interiørdesignere og trendfølsomme stylister.

Den har blitt brukt som både dekorasjon og verktøy i mange tusen år. Det er et godt materiale, fordi det er  holdbart. Agat tilhører kvartsgruppen, som er knyttet til flint – og deler noen av egenskapene, som evnen til å produsere skarpe egg for eksempel. Det er også takknemlig å male og bearbeide, da det kan formes som ønsket.

Skåler, tallerkener, briller og vindspill, hvor tynne agatplater klamrer seg til hverandre, er bare noen få klassiske bruksområder for den mangfoldige edelstenen, som både er lett å håndtere og holdbar. Den kan vaskes og vaskes gjentatte ganger. Det er også relativt billig, og du får mange edle steiner for pengene.

Den gir fred og balanse, styrke og stabilitet, styrke selvtillit og godt for å fremheve det enkle og åpenbare livet. Ja, agat sies å ha mange fine kvaliteter i henhold til dem som tror på steinens åndelige påvirkning.

//bilder og info fra Elle decoration//

Hva synes dere?

Fin fredag!:)

Reklamer