Stylingtips: Velg riktig glans til din maling.

Har du tenkt å male det gjelder ikke bare å finne en fargekode du liker, det er super viktig at du velger riktig nivå av glans for at resultatet skal bli det du forventet. Likevel, få spør etter dette når de spør bloggere og influencers om deres fargekoder. En matt eller skinnende overflate kan gjengi farger helt annerledes. La meg forklare!

En farge finish som kalles glans eller glans maling på språk og angitt på en skala fra 1 til 100 – hvor en er matt og 100 er helblank. Tørre, matte overflater absorberer lys, noe som betyr at en fargekode malt med lav glans oppfattes som mørkere. Blanke overflater, derimot, reflekterer det omgivende lyset mye mer og oppfattes derfor som lettere. I tillegg er høy lysstyrke lettere smittet. fargeforskyvning.

 

Matt veggfarge:
Fordel: Mer tilgivende og skjule uflaks. Gir en roligere overflate uten å skinne.
Ulempe: Ikke så holdbar, blir jevnere og skrapete. Kan være vanskeligere å tørke av.

 

Glanset veggfarge:
Fordel: Lettere å holde rent og tørke av. Reflekterer lys / lyser opp.
Ulempe: Enhver ujevnhet vises mye tydeligere når du maler med en blank jmf med en matt malingsfarge.

 

Lathund gloss:
Høyglans (100-90): For treverk og metall som er svært utsatt for slitasje / smuss.

Blank (89-65): Vanligvis brukt på gulv og skap.

Halvglans (30-59): Bra for tredører, lister etc. Våtrom anbefales skinne 50.

Semi-matte (11-29): Brukes på vegger du vil tørke av, f.eks. Kjøkken, hall, barneværelse.

Matt (6-10): Mest vanlig på vegger som skal tåle visse tørker uten å føle seg skinnende.

Helmatt (0-5): Best på hvilken som helst overflate du vil ha, vil være helt refleksfri som eks-tak (ingen kjøkken / våtrom). Helmatta veggen farger er super trendy akkurat nå og kan være avslappet i voksen hjem, men det er ikke noe jeg anbefaler, hvis du har lite folk i familien.

Reklamer