Tips til å bo smått!

Helt siden vi fant ut om Add a room har compact living, noe som har vært utrolig spennende og noe jeg har jobbet mye med. Og siden jeg nå skal flytte selv skal flytte inn på 40 kvm , har dette blitt ennå mer spennede. Så her kommer noen råd for deg som bor lite!

Room_logo_farger_STOR.png

Planlegg for compact living.

  1. Lag en moodboard, for å finne din stil
  2. Kartlegg rommenes funksjon og planlegg helhet mellom rommene
  3. Velg ut møbler og innredning med omtanke.  Detaljer i ulike materialer som er tidløse skaper et ekte og tidløst hjem
  4. Hold et rent og ryddig utrykk med å velge nette og multifunksjonelle møbler
  5.  Gå ut i fra en helhetlig fargeskala for å oppnå harmoni.  I soverom delen kan f.eks ha en mørkere nyanse for å skape ekstra kos og miljø for søvn og avslapning.
Bilder som falt i smak til mitt moodboard fra ikea, vitra og pinterest./elisabeth heier//pellahedeby

Planlegg innredningen din.

Klipp ut bilder og skap et moodboard for å finne din stil og  en rød tråd som går i gjennom hele hjemmet. Tenk nøye igennom hva du virkelig  behøver og velg  alle detaljer med omsorg. Fungerer de sammen?  Har de en stil som du kan leve med over tid? velg med fordel naturmaterial som kan eldes med verdighet som feks  lær, stein, betong og  naturlige tekstiler som linn, bomull og  ull.

Stue.

 Tenk praktisk og innredning med flere funksjoner. Sånn som sofaen kan du snu og vende på. Den er ikke for stor og har oppbevaringsplass.
velg sofa med slankarmlen for å få mest mulig sitteplass.
Et klapp bord  til den lille matplassen frigjør plass og gir flere sitteplasser når det ønskes. Compact kjøkken kan med fordel kompletteres med en vegghylle som gir ekstra oppbevaring og blir et fint blikkfang . Velg dine detaljer med omhu. Naturmaterialer som stein og tre og  kjeramikk gir rommet et løft!

 

 

Bad.

På badet . Skap ordne og god følelse på bade gjennom detaljene som håndkler med tekstur, kurver til oppbevaring, hyller og ulike naturmaterialer. 

Fargevalg:

Velg gjerne  ton-i-ton der går enn utifra  samme  fargaskala kjennes hjemmet rolig og mer gjennomtenkt . Spesielt der alle funksjoner skal være på en liten plass, og kan fort bli urolig. Ved å bruke samme farge skala får du en helhet og hele inntrykket blir rolig og ryddig. Dermed behagelig.

Belysning:

Valget av lamper og belysning påvirker i stor grad husets velvære. Dekorasjon med funksjonell belysning som samarbeider og kan endres avhengig av aktivitetene som pågår. Installer dimmer for generell belysning i f.eks. Hall og taklys ved spisestuen, slik at belysningen kan dempes til et humørlyslys på f.eks. En middag. Husk at forskjellige lys sprer lyset avhengig av om de har en «åpen» skjerm eller en tett skjerm som styrer lyset. Dette bestemmer hvor mye lys som spres i rommet. Som leselys for eksempel sofaen og som nattlampe, er det fint med en lukket skjerm som styrer lyset, og unngår uønsket blendende lys. Mens en bordlampe med stemning belysning i et vindu eller på en avlastningsflate kan fordelaktig spre en myk glans.

Reklamer