Trender 2018

De viktigste stikkordene for trendene i 2018 er TRIVSEL, HYGGE, NATUR, IDENTITET

Fresco lime paint in the colour Old Flax

Jeg synes Marianne Haga Kinder skrev det så fint: 

Interiørene blir generelt lunere, varmere og frodigere. Vi ser til naturen som den største inspirasjonskilden, og vi vil ha det mer autentisk og ujålete. Det blir et samspill mellom flere farger, flere ulike materialer og flere former, akkurat som i naturen. I tillegg er det viktig med personlige interiører som viser vår identitet.

Fresco Aubergine in the bedroom

 

 

Dette er året der fargene virkelig gjør sin inntreden. Nyanser av blått, grønt, brunt og de røde og rosa puddertonene vil vi se mye av. Det blir mer og mer vanlig å male ton i ton. Vi bruker den samme fargen men i ulik glansgrad på både tak, dører, vegger og vinduskarmer. Malingen skal gjerne være matt.

Laquer and Fresco lime paint in Augerbine

T R I V S E L

Det skjer så mye rundt oss og alt går så fort. Vi blir stadig eksponert for konflikter og uroligheter, og føler oss mer utrygge. Da trenger vi et frirom der vi kan puste, der vi kan være oss selv og trives med det, og det er helt naturlig at hjemmet har denne funksjonen.

H Y G G E

Et kjent ord for oss og noe som betyr mer og mer i interiørtrendene. For et år siden kom ordet «Hygge» inn i engelske ordbøker. «Hygge» ble valgt fordi den engelske befolkningen har blitt mer opptatt av denne formen for koselighet som kommer fra skandinaviske tradisjoner.

W O O D   I S   T H E    N E W    B L A C K

Det å være miljøvennlig er viktig for oss, også når vi innreder boliger og hytter. Hva kan være mer miljøvennlig enn naturens eget materiale: treverk

Bathroom in Fresco Oxford Blue

I D E N T I T E T

Temaet for Oslo Design Fair litt senere denne måneden er «identitet.» I en digital verden hvor nesten alt er tilgjengelig og oppnåelig blir det viktig for oss å vise hvem vi er.

Bokmålsordboka definerer identitet som summen av elementene som gir et enkeltmenneske eller et samfunn individualitet. Måten vi bor på, holdningene vi har og jobben vi velger sier noe om hvem vi er. Vi er alle forskjellige, med vår helt unike kjerne. Samtidig formes vi – av familie, venner og tiden vi lever i.

Nasjonal identitet i møte med et internasjonalt marked er noe man har jobbet målrettet med i Norge i senere tid, med det resultat at norske merkevarer i dag gjør det skarpt i utlandet – fra klær og musikk til møbeldesign.

 

Ta gjerne kontakt med oss for hjelp til maling og interiørtips;)

( Bildene er fra Tone kroken sin hjem, funnet hos pure and original norway)

 

Reklamer