Mal flisene med Pure and original

Hei lørdag!

Dyktige  Franciska  har malt badet sitt med pure and orginal.  Se så lekkert det ble! Slik gjorde hun det:

Før/ etter

Fyrveien-førbilder-013

 

fotob_1380

  • Start med å rengjøre badet godt. Skur flisene med en skureklut og en blanding som fjerner fett og såperester. Du kan bruke en blanding av 32 % eddik og fire deler vann eller en god kraftvask. Salmiakk blandet ut i vann kan også brukes, men vær forsiktig og ikke overdoser, da det kan irritere luftveiene. Vask godt over med rent vann. (spyl evt. med slangen fra dusjen hvis badet er lite nok og den rekker.) Vask ekstra godt i fugene.
  • La badet tørke i minst et døgn, eller til du kjenner at fugene er helt tørre. Ha god utlufting, da tørker det lettere.
  • Da maler du flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater. Det er forskjell på fliser, noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. La den tørke i noen timer og sett så på en bit med maskeringstape. La den sitte i noen timer og dra den så av. Hvis du drar av malingen bør du slipe flisene med sandpapir for å få bedre heft. Bruk en korning med 150 eller finere. Husk å vaske/spyle badet etter du har slipt.
  • La grunningen tørke minst et døgn før du maler.
  • Dekk til alle overganger med maskeringstape og evt. gulv og badekar.
  • Vi valgte kalkmaling fra Pure & Original. Malingen som er brukt på badet under er Fresco i fargen Potato Skin. Fresco gir en helt matt, kalket og skjoldet effekt. Jeg synes den gir en mye flottere overflate på fliser enn vanlig maling, det er en maling som dekker godt og gir en flott nesten fløyelsaktig overflate. Vi malte bare ett strøk. Jeg synes også det er en fordel at malingen er vannbasert med liten lukt. Vanlig maling kan også brukes. Velg da oljebasert maling. Det lønner seg å bruke en tyntflytende maling med litt glans for å få penest mulig overflate. (Ikke velg våtromsmaling, da den er for tyktflytende og vil gi en mindre pen overflate, vanlig oljebasert maling, som evt. er tynnet litt ut er best.) Mal to-tre strøk til du får ønsket effekt. Bruk en liten pensel i hjørnene og fungene en liten rull med korte hår på flisene.
  • Over kalkmalingen brukte vi «Sealer«, det er en transparent sealer, som gjør kalkmalingen mer motstandsdyktig og gjør at den tåler vannsøl godt. Den bør ikke legges på før malingen har herdet. Det tar ca. 10 dager. (Det trengs ikke sealer over vanlig maling.)

Dette ble en veldig detaljert beskrivelse, men ikke la deg avskrekke, det er fort gjort og mye enklere enn å renovere hele badet!

Vi valgte å legge nye fliser, men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra lesere som har gjort det med gode resultater.

Slik maler du gulvfliser:

  • Bruk samme oppskrift som over, men velg en slitesterk maling egnet for gulvfliser. Flere har anbefalt å bruke Epoxymaling som er en svært slitesterk maling som blant annet brukes på bilverksteder og lignende. Det kan kjøpes flere sted

For å lese mer om hennes prosjekter og inspirerende blogg kan du gå inn her

Nå er det tilbake under teppet for min del, feber og astmaen er tilbake, etter 4 vakter i ny jobb…

Line.

 

 

Reklamer