skap gode rom.

Hei fredag!

For et vær,  hvor ble det av sola? Det er vel ikke noe annet enn et tegn på at om en måneds tid, går vi inn høsten.  Da luner vi hjemmene våre, det fyres i peisen og endelig er det tid for levende lys igjen.

Mange tar det hele et hakk videre og pusser opp flere rom.

Når møbler og ting skal settes tilbake på sin plass, så finner man ut at man kanskje har lyst til å sette sofaen i en annen del av stuen, lage en ny tv-krok,  kjøpe noe nytt eller bare bruke det man har, men endre uttrykket litt.

lonny9

Harmoni

Gode rom skapes ved å blande ulike strukturer, teksturer, blande gammelt i harmoni med nytt, men samtidig sørge for at alle elementer harmonerer og spiller hverandre gode – i stedet for å kjempe om oppmerksomheten.

 

Ta en titt i interiørmagasiner og finn ut hva slags stil du liker. Når du vet dette er det enklere å deretter vite hva slags elementer du vil jobbe videre med.

 

-Start med å tømme rommet. Dette gir deg muligheten til å se rommet med nye, friske øyne.

– Flytt rundt! Ofte så blir vi så fastlåst i samme tanker som sist vi innredet, altså havner sofa på samme sted og lenestolen står stødig i sitt gamle hjørne. Test ut ulike plasseringer, bare husk at du ikke sperrer lysflater og setter ting kronglete til i forhold til gangbaner.

– Start med de store linjene. Plassér sofa, bord, spisestue, altså de store møbler først.

Bilderesultat for day home innredning

Bruk farger

Dype, lette farger…Er det ikke en motsetning? Nei, fargene nå har mer en dushet, enn en tunghet i seg.

De spiller på overflater, struktur, malingsteknikk og lys. De luner hjemmene våre og de får oss til å føle på hotellfølelsen hjemme, med sine sofistikerte valører. Nordmenn har gått fra eggehvit, til bomull ( der hoppet vi ikke særlig langt..) til dype toner som deco blue og peppersort!

Mangfold av tekstiler

Får man aldri nok puter? Nei, tydeligvis ikke å år heller.

Med verden tettere, blir også utvalget større. Vi har et mangfold av tekstiler å velge mellom, og de skal mikses og matches som aldri før!

Grov lin i selskap med ponponger er liksom like naturlig som kvikklunsjen som selskap på tur. Med fokus på ulike strukturer og teksturer, samt farger, så er det bare å bre om seg raust, både i sofa, på seng og ikke minst på gardiner.

La de henge tungt og deilig, og rekke fra gulv til tak. Synes du det blir for mørkt, så er det et godt triks å henge gardinene på hver side av vinduet, altså la være å dekke til lysflaten.

 

Skap deg et hjem, ikke kjøp deg et. Sannheten er at det du kjøper av ulike leverandører her hjemme sier ingenting om deg, ta frem bestemor gamle sy maskin, buddhaen du fikk på reise eller tekstiler fra marokko.

 

Verden byr på om dagen. Det har den for så vidt alltid gjort, men jeg tror mange av oss kjenner på at ytterpunktene mellom det gode og det onde er store og kommer ekstra tett på nå.

Dette gjenspeiler seg hos oss mentalt så vel som i våre hjem. Vi «luner» oss til, vi er takknemlige for å komme hjem til trygge, gode hjem, og vi bruker rekordtid nettopp inne og ute, hos oss selv.

Something old and something new

Det gjelder i bryllup, men også i interiørverdenen.

La gamle skatter få gifte seg med de nye og mer minimalistiske. Og apropos sistnevnte, den helt stramme, nordiske stilen har nå blitt forelsket i grønne planter og mykere, runde kanter og  sammen fungerer de som et par i et godt ekteskap.

De spiller på hverandres kontraster og får den andre til å skinne. Så disse spås definitivt å leve lykkelig i alle sine dager.

 

God helg!

Line.

Kilde: botrend kilde line bilder : day home

 

 

 

Reklamer